Wat is Yoga?

Yoga kan je helpen jezelf prettiger en evenwichtiger te voelen. Wij leven in een maatschappij, waarin je op diverse gebieden wilt/moet presteren. Vaak levert dat ergernis, frustratie en spanningen op. Spanningen kunnen zich vastzetten in je lichaam zonder dat je het in de gaten hebt. Dat kan zich uiten doordat je je moe, onbe­haaglijk of depressief voelt. Soms is er sprake van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, stijve nek, rugklachten enz.

Hatha yoga neemt het lichaam als uitgangspunt. Door oefeningen, rek- en strekoefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, wordt je lichaam gezonder, sterker en meer flexibel.

cropped-iStock_000028188516Large1.jpg

Hoe doe je yoga?

We doen oefeningen (houdingen) die je zullen helpen je fit, gezond en lekker te voelen. Oefeningen, die je soepeler en meer ontspannen zullen maken en waardoor je je een evenwichtiger mens zult voelen met een evenwichtiger kijk op dingen en de wereld om je heen. De ademhaling is bij alle oefeningen erg belangrijk. Ademen doet leven, bewuster ademen doet prettiger leven

Het fijne van yoga is dat je nieuwe energie opdoet en je vermoeidheid oplost. Omdat de bewegingen in een rustig tempo worden gedaan, leer je je eigen mogelijkheden en grenzen ontdekken. Wat je kunt en doet is goed. Door het geleidelijk strekken en samentrekken van de spieren worden deze sterk en elastisch en bouw je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid op.

Het is een fabeltje dat je om yoga te kunnen doen, een slangenmens moet zijn of op je kop moet kunnen staan.